Aika leikkiä

Leikkikalujen ja leikin historiasta kertova Aika leikkiä -näyttely esittelee ulko- ja kotimaisia leikkikaluja, joilla suomalaislapset ovat vuosikymmenien saatossa leikkineet. Olivatko sinun lempilelusi haasteellisia meccanoita, ihania barbeja vai suloisia nalleja?

Nukkemuseon pitkään piilossa olleet esineet pääsivät esille, kun museo sai pysyvät näyttelytilat Vapriikista helmikuussa 2009. Museon avausnäyttely Aika leikkiä on suunnattu perheille ja lapsille.

Näyttelyssä sijansa saavat sekä ulko-että kotimaiset, vanhat ja uudet leikkikalut, joilla suomalaislapset ovat vuosikymmenien saatossa leikkineet. Mukana on myös Rakkaat lelut -osio, jossa koviakin kokeneet lelut saavat mahdollisuuden kertoa koskettavat tarinansa. Oman lisänsä leikin maailmaan tuovat päiväkotien kasvatuksellisesti harkitut leikkikalut. Leikin tunnelmaa luodaan valokuvien ja äänimaailman avulla.

Lapsiasiakkaat on huomioitu myös näyttelyarkkitehtuurissa, mm. esineiden esillepanokorkeuksissa ja iloisessa yleisilmeessä. Erillisessä leikkitilassa ja muissa aktiviteettipisteissä lapset pääsevät itsekin leikkimään.

Lapset saavat mm. ratsastaa upeilla keinuhevosilla, kurvailla kuvitelmissaan pitkin rattikelkkarataa ja rakentaa kankaisilla jättipalikoilla.