Backlight Photo Festival 2017

Tampereella 11. kertaa järjestettävä kansainvälinen valokuvafestivaali esittää näyttelyissä 22 teossarjaa yhteensä 12 maasta. Tapahtuman päänäyttämönä toimii Tampereen taidemuseo, minkä lisäksi teoksia esitetään myös Vapriikissa, Nykyajassa, Galleria Koppelossa ja Galleria Rongassa 9.9.2017 – 29.10.2017. Tapahtuman teemana on itsenäisyys.

Vapriikissa on esillä Carl Sebastian Lindbergin teos Koti ja isänmaa, joka perustuu hänen tätinsä kirjailija Ann-Mari Lindbergin (s. 1935) haastatteluihin ja kertoo lapsen arkikokemusten kautta talvi- ja jatkosodan suurista tapahtumista. Teoksessa on käytetty perhekuvien, Ann-Mari Lindbergin lapsuudenpiirustusten ja Helsingin Saksalaisen koulun arkistokuvien lisäksi osia Puolustusvoimien sodanaikaisista uutiskatsauksista. Katsauksia leimaa vahva propagandasävy ja rasismi.

Carl Sebastian Lindberg asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on opiskellut Pariisin École nationale superiéure des Beaux-Artsissa sekä Helsingin Kuvataideakatemiassa josta hän valmistui 2008.