Esteet nurin: Saavutettavan pelaamisen näyttely

Esteet Nurin: Saavutettavan pelaamisen näyttely tarjoaa tilaisuuden tutustua pelien saavutettavuuteen, oppia ketä saavutettavuus hyödyttää, saada tietoa vammaisten pelaajien pelikokemuksista ja kokeilla erilaisia saavutettavan pelaamisen apuvälineitä.
Pelien saavutettavuus mahdollistaa pelaamisen ja pelikulttuurin monenkirjavan maailman kaikille. Peleissä voi olla saavutettavuusasetuksia, kuten tekstitykset, värisokeustilat ja äänivihjeet, jotka mahdollistavat peleistä nauttimisen myös eri tavoin vammaisille pelaajille. Jotain pelejä sekä peliohjaimia on suunniteltu tietyille käyttäjäryhmille. Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää äänipelejä sekä esteettömyysohjaimia. Näyttely on suunnattu kaikille saavutettavuudesta kiinnostuneille, mutta erityisesti vammaisille pelaajille ja pelikehittäjille.

Näyttely tuo saavutettavuutta näkyvämmäksi ja lisää tietoisuutta pelaajien keskuudessa saavutettavista apuvälineistä. Näyttely esittelee kattavasti saavutettavaan pelaamiseen liittyviä apuvälineitä ja tarjoaa kävijöille ainutlaatuisen mahdollisuuden kokeilla osaa näistä välineistä. Erilaisten välineiden lisäksi näyttelyssä on esillä omakohtaisia kokemuksia vammaisilta pelaajilta.
Näyttelyn suunnittelussa huomioidaan saavutettavuus kokonaisvaltaisesti.


Näyttelyn lisäksi tarjoamme viikoittain pelien saavutettavuuteen liittyviä tapahtumia. Tapahtumat ovat sisällöltään vaihtelevia. Luvassa on muun muassa pelikehittäjille ja tutkijoille suunnattuja tapahtumia, puheita pelien saavutettavuudesta ja osallisuudesta sekä henkilökohtaisia ​​kokemuksia. Vierailijoille järjestetään viikoittain opastettuja kierroksia, ja vammaisia ​​pelaajia toimii myös vertaisoppaina tapahtumien aikana. Näyttelyn tueksi julkaistaan esite, johon on koottu näyttelyjä laajemmin tietoa pelien saavutettavuudesta ja eri laitteista.

Näyttelyn järjestävät TACCU, Tampere Accessibility Unit (Tampereen Yliopisto) ja SIA Lab (LUT Yliopisto).
Tervetuloa tutustumaan saavutettavaan pelaamisen kiinnostaviin puoliin museokeskus Vapriikkiin!