Hyvä ihminen – miksi holokausti koskee meitäkin?

Näyttely Hyvä ihminen – miksi holokausti koskee meitäkin? -pienoisnäyttely kertoo, miksi suomalaisesta olutravintolasta tuli Berliinissä vuonna 2019 antifasistien kohde.

Näyttely avaa, miten toisen maailmansodan aikaisen holokaustin käsittely Saksassa ja Suomessa on edennyt eri tahtiin: Miten käsittelytavan ja prosessien eroavaisuudet ovat vaikuttaneet kansalaisten näkemyksiin, tapaan muistaa ja muistella toisen maailmansodan tapahtumia ja tekoja – ja mitä tämä kaikki saa aikaan kulttuurien kohdatessa. Äärioikeistolaisuus ja juutalaisvastaisuus on jatkanut kasvuaan niin Saksassa, mutta tullut entistä näkyvämmäksi myös Suomessa. Gazan tapahtumat lokakuussa 2023 ovat lisänneet vastakkainasettelua entisestään.

Näyttelysisällön ovat tuottaneet toimittaja Mari Lukkari ja sarjakuvataiteilija Hannele Richert.

Kohtaamispaikka Kupla on uudenlainen museotila, joka yhdistää kävijöiden kohtaamisen ja pienimuotoisen näyttelytoiminnan. Kuplan avulla museo vahvistaa suomalaista keskustelukulttuuria, lisää osallisuutta ja kannustaa vuoropuheluun. Kohtaamispaikka Kupla avautuu 2.2. ja sen näyttelyt ovat kantaaottavia ja pohtivat viestinnän, pelin, postin ja digitaalisen elämän ilmiöitä eri näkökulmista. Lue lisää Kuplasta Postimuseon sivuilta.