Japanilaiset romanssipelit

Japanilaiset romanssipelit -pienoisnäyttelyssä esitellään romanssipelien eri tyyppejä sekä niiden vaikutusta Japanin ulkopuolella kehitettäviin peleihin. Nauti! Yoroshiku onegaishimasu!

Japanilaisen populaarikulttuurin suosio on kasvanut nopeasti 1990-luvulta alkaen. Tunnetut pelibrändit, kuten Mario, Pokémon ja Final Fantasy, tekivät japanilaisista videopeleistä maailmanlaajuisen ilmiön. Sen seurauksena myös japanilaisista romanssipeleistä on tullut erittäin suosittuja. Aiemmin niitä tehtiin vain marginaaliselle kohderyhmälle Japanissa, mutta japanilaisten videopelien levitessä yhä laajemmin ympäri maailman myös japanilaisia romanssipelejä pelataan nykyisin kaikkialla maailmassa.

Japanilaiset romanssipelit ovat hahmokeskeisiä pelejä, joissa pelaajat voivat kehittää romanttisen suhteen suosikkihahmonsa kanssa. Ne ovat hidastempoisia ja niissä on usein runsaasti tekstiä. Romanssipelejä ei juurikaan tunneta muista peleistä kiinnostuneiden pelaajien parissa, mutta niillä on oma vankka fanikuntansa ympäri maailman. Jos haluat nähdä miltä japanilaiset romanssipelit näyttävät, tai haluat oppia lisää japanilaisesta pelikulttuurista ja sen vaikutuksista muun maailman peleihin, olet tervetullut tutustumaan näyttelyyn 4.5. alkaen!

Näyttelyn käsikirjoituksen on tehnyt japanologi Joleen Blom Pelikulttuurien tutkimuksen huippuyksiköstä.