Arkisto

Kadonneet kaunottaret

Tampereen nykyinen rakennuskanta on iältään nuorta: kolme neljäsosaa on rakennettu viime sotien jälkeen.
1.12.2017 — 8.4.2018

Monet vanhemman polven tamperelaiset muistavat kuitenkin yhä Branderin talon, Pulla-Helinin talon, Blomin talon, Luterilaisen rukoushuoneen ja monet muut vanhat rakennukset, joita ei enää ole. Tampereen kadonneet kaunottaret -näyttely esittelee Tampereen katukuvasta kadonneita uusrenessanssi- ja jugendkauden rakennuksia. Monet niistä purettiin uusien rakennusten tieltä, mutta myös tulipalot ja sodat ovat vaatineet oman veronsa.

Kaupunkikuvan muutos herättää kiinnostusta, mutta nostattaa myös tunteita. Tampereen kadonneet kaunottaret -näyttely selvittää muutoksen taustalla olevia syitä ja tarjoaa siten tietoa myös nykyhetken ja tulevaisuuden arviointiin.

Tampereen kadonneet kaunottaret -näyttely lähestyy kohdettaan näyttävin valokuvin, piirustuksin ja esinein hyödyntäen myös erilaisia digitaalisia sovelluksia. Näyttelyssä annetaan myös tilaa kaupunkilaisten muistoille ja kokemuksille.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!