Mediamuseo Rupriikki

Mediamuseo Rupriikin näyttely kertoo paitsi tietoverkkojen merkityksestä nykymaailmassa, myös tamperelaisten viestintäyritysten muutoksista ja valottaa pelaamisen yllätyksiä täynnä olevaa historiaa.

Mediamuseo Rupriikin näyttelyssä voi kokea moniaistillisesti ja hauskasti tietoverkkojen muutoksia, internetin historiaa ja digitaalisen viestinnän esiasteita. Samalla voit kokeilla mitä sata vuotta sitten eläneet ihmiset sinusta ajattelevat, lähettää sanomia sähköttämällä tai optisella lennättimellä tai kokeilla 1980-luvun Tinderiä. Rupriikki kertoo tamperelaisesta mediaosaamisesta. Tänne perustettiin Suomen ensimmäinen yleisradioasema, toinen televisiokanava, uutta teknologiaa hanakasti omaksuva sanomalehti ja kansainvälisen mobiilipelibisneksen menestyjä. Tampereella on osattu, ja osataan edelleen, tehdä sisältöä printtimediasta peliteollisuuteen.

Rupriikki esittelee myös pelejä. Pelit ja pelaaminen ulottuvat nykyisin yhä useammalle yhteiskunnan alueelle. Digipelien huumassa saatetaan unohtaa että ihmiset ovat pelanneet aina.