Arkisto

Pelit-lehti 25 vuotta

Suomen pelimuseo esittelee vaihtuvien näyttelyiden tilassaan Pelit-lehden 25-vuotista historiaa 24.10.2017 - 7.1.2018.
24.10.2017 — 14.1.2018

Pelit on yksi vanhimmista edelleen ilmestyvistä pelilehdistä maailmassa ja osa elävää suomalaista pelihistoriaa. Lehden ensimmäinen numero ilmestyi maaliskuussa 1992 ja siitä lähtien se on vaikuttanut keskusteluun peleistä kulttuurimuotona.

Lehden suunnittelivat päätoimittaja Tuija Lindén ja toimittaja Niko Nirvi 90-luvun alussa, jolloin sen henkisinä esikuvina toimivat brittiläinen Zzap!64 ja amerikkalainen Computer Gaming World. Ideana oli tehdä huolellisia ja pitkiä arvosteluita peleistä, mutta myös taustoittaa pelimaailmaa ja sen ilmiöitä. Sitä lehti tavoittelee edelleen, vaikka päätoimittaja Tuija Lindén astui tänä vuonna sivuun päätoimittajan paikaltaan.

Pelit-lehti on muokannut suomalaisten ajatuksia peleistä paitsi lehtenä, myös yhteisönä. Lehden ympärille kerääntynyt innokkaiden lukijoiden joukko on jo vuosikymmeniä vaikuttanut lehteen lukijakirjeiden, ideoiden ja lukijakokoontumisten kautta.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!