Postimuseo: Kuningatar Elisabet II:n postimerkkiaarteita

Näyttely esittelee ensimmäistä kertaa Suomessa todelliset harvinaisuudet kuningatar Elisabet II:n kokoelmasta sekä filateelisia aarteita Postimuseon omasta kokoelmasta. Näyttely liittyy suureen kansainväliseen Finlandia 2017 -postimerkkitapahtumaan, joka järjestetään Tampere-talossa 24.–28.5.

Näyttelyssä on esillä maailman ensimmäisten postimerkkien ja ehiöiden valmisteluun liittyviä ainutlaatuisia kohteita vuosilta 1839–1840. Mukana on myös ”filatelian maailmantähtiä” kuten käyttämätön sininen kahden pennin Mauritius Post Office -merkki vuodelta 1847 ja Bermudan kuvernöörin tilapäiset merkkijulkaisut vuosilta 1848–1854. Ns Kirkcudbright-ensipäivänkuoressa on kymmenen kappaletta ensimmäisiä yhden pennin mustia merkkejä ja se on suurin tunnettu ryhmä ensipäivän kuorella.

Postimuseo esittelee omista kokoelmistaan harvinaisuuksia Suomen ensimmäisistä vuonna 1856 julkaistuista 5 ja 10 kopeekan postimerkeistä sekä niitä edeltäneistä ehiöistä alkaen vuodesta 1845. Näyttelyn kohteet ovat ainutlaatuisia ja osaa niistä tunnetaan maailmalla vain muutamia kappaleita.