Arkisto

Postimuseo: Kuningatar Elisabet II:n postimerkkiaarteita

Postimerkkiaarteet valtaavat Postimuseon kun Suomeen saadaan ensimmäistä kertaa näytteille maailman ensimmäiset postimerkit kuningatar Elisabet II:n kokoelmasta.
28.4. — 28.5.2017

Näyttely esittelee ensimmäistä kertaa Suomessa todelliset harvinaisuudet kuningatar Elisabet II:n kokoelmasta sekä filateelisia aarteita Postimuseon omasta kokoelmasta. Näyttely liittyy suureen kansainväliseen Finlandia 2017 -postimerkkitapahtumaan, joka järjestetään Tampere-talossa 24.–28.5.

Näyttelyssä on esillä maailman ensimmäisten postimerkkien ja ehiöiden valmisteluun liittyviä ainutlaatuisia kohteita vuosilta 1839–1840. Mukana on myös ”filatelian maailmantähtiä” kuten käyttämätön sininen kahden pennin Mauritius Post Office -merkki vuodelta 1847 ja Bermudan kuvernöörin tilapäiset merkkijulkaisut vuosilta 1848–1854. Ns Kirkcudbright-ensipäivänkuoressa on kymmenen kappaletta ensimmäisiä yhden pennin mustia merkkejä ja se on suurin tunnettu ryhmä ensipäivän kuorella.

Postimuseo esittelee omista kokoelmistaan harvinaisuuksia Suomen ensimmäisistä vuonna 1856 julkaistuista 5 ja 10 kopeekan postimerkeistä sekä niitä edeltäneistä ehiöistä alkaen vuodesta 1845. Näyttelyn kohteet ovat ainutlaatuisia ja osaa niistä tunnetaan maailmalla vain muutamia kappaleita.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!