Arkisto

Postimuseo: Sukellusveneen historia postimerkeillä

Näyttelyssä on esillä kaikki maailmalla julkaistut sukellusvenepostimerkit vuoteen 2014 saakka.
9.1. — 25.2.2018

Näyttely keskittyy sukellusveneen toimintakyvyn, aseiden ja käyttötarkoitusten kehitykseen, tekniikan kehityksen mukaisessa aikajärjestyksessä. Sukellusveneen sotilaallinen käyttö on merialueen valvontaa ja tiedustelua, asevaikuttamista, suojelutoimintaa, erikoisjoukkojen tukemista ja saartotehtäviä.

Sukellusveneellä voi tuhota laivoja, sukellusveneitä puolestaan tuhotaan torpedoilla tai tykkitulella. Aseiden kehittyessä käyttöön ovat tulleet myös erityyppiset ohjukset ilmatorjuntaohjuksista risteilyohjuksiin ja mannertenvälisiin strategisiin ydinohjuksiin maalla sijaitsevia maaleja vastaan.

Merivoimien kaikista taistelualuslajeista sukellusveneillä on laajimmat toiminta- ja kykymahdollisuudet. Näyttely perustuu kommodori evp, ST Kai Varsion postimerkkikokoelmaan ”Maailman suurin laivasto-osasto”, jonka pohjalta Varsio on väitellyt sotatieteiden tohtoriksi Maanpuolustuskorkeakoulussa vuonna 2015.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!