Postimuseo: Viestinviejät

Postimuseon päänäyttely tarjoaa kaiken ikäisille kävijöille elämyksellistä nähtävää ja koettavaa. Näyttely sisältää useita elämyskohteita, jotka sijoittuvat ajallisesti merkittäviin virstanpylväisiin postin historiassa. Kävellen postia kuljettavan postitalonpojan ajasta vuodesta 1638 on matkattu pitkä taival tähän päivään. Matkalla on ollut paljon muutoksia ja tarinoita, jotka Postimuseo välittää museovieraalle monin tavoin.

Museokävijä tutustuu tarinoiden avulla muiden muassa 1600-luvun postitalonpojan tehtäviin, pääsee myrskyävälle Ahvenanmerelle, kurkistelee 1700-luvun postimestarin konttoriin, tutustuu taitelijoiden kirjeenvaihtoon tai kuuntelee sota-ajan koskettavia kirjeitä. Lähimenneisyys tarjoaa nostalgisia muistoja 1970 – 90-lukujen ilmiöistä.

Tietopohjaisissa osuuksissa näyttely avaa uusia näkökulmia suomalaisen liikenteen ja logistiikan pitkiin kehityslinjoihin.

Ahvenanmeren ylittävä postireitti oli Euroopan vaarallisin. Kävijä eläytyy kuunnelman muodossa näihin vaaroihin. Näyttely on suunnattu koko perheelle. Lapsille löytyy paljon kokeiltavaa ja opittavaa. Mukana ovat myös puhuva Ahto-Kustaa postihevonen ja ensimmäinen postiauto Adler vuosimallia 1911.