Rockadillo – 50 vuotta kaikkiin suuntiin

Ruohonjuuritasolta ponnistanut ohjelma- ja manageritoimisto on tuonut Suomeen satoja bändejä yli 40 maasta ja vienyt suomalaista musiikkia yhtä moneen maahan. Tänä aikana yhtiön viestintä on muuttunut radikaalisti. Tapio Korjus perusti ohjelma- ja konserttitoimiston Tampereella 1971.

Rockadillo alkoi järjestää mm. Wigwamin ja ulkomaisten bändien konserttikiertueita ympäri Suomea. Kevin Coynen, Patti Smithin, J. J. Calen, Roy Harperin, Manin ja Camelin ensimmäiset Suomen konsertit ovat nousseet musiikinharrastajien keskuudessa lähes tarunhohtoiseen asemaan. Ramonesin Helsingin ja Tampereen keikat 1977 vaikuttivat ratkaisevasti Suomi-punkin syntyyn. Rockadillo oli taustalla myös The Clashin ja The Smithsin legendaarisissa, ainoiksi jääneissä Suomen keikoissa.

Maailmojen musiikkia

1980-luvulla Rockadillo toi maahan lukuisia reggaen ja afrikkalaisen musiikin isoimpia tähtiä Burning Spearista Gregory Isaacsiin ja Youssou N’Dourista Fela Kutiin. Hollantilaisen The Nitsin kanssa yhteistyö on jatkunut jo kohta 40 vuotta.

Kotimaisia artisteja

Kotimaisista artisteista Rockadillo on työskennellyt mm. Hectorin, Juicen, Lapinlahden lintujen, Dave Lindholmin ja Trio Töykeiden kanssa. Pekka Pohjolan toiveesta Rockadillo alkoi julkaista myös levyjä. Sen pitkäaikaisimpia artisteja ovat mm. Piirpauke, M.A. Numminen, Kumma Heppu & Lopunajan voidellut, RinneRadio ja Wimme.

Keikkajulisteita ja levynkansitaidetta

Näyttely luo kuvaa musiikkialasta 1970–80-luvuilta alkaen. Keikkajulisteet ja kirjeenvaihdot kertovat viestinnästä ja keikkojen markkinoinnista ennen sähköpostia ja sosiaalista mediaa. Esillä on myös levynkansitaidetta. Kuraattorina toimii tamperelainen indie-levymoguli Jukka Junttila. Näyttelyyn liittyy monipuolista ohjelmaa, kuten artistivierailuja, keikkoja ja haastatteluja.