Tammerkoski ja kosken kaupunki

Näyttelyssä nostetaan esille eri aikojen kaupunkilaisten elämänkohtaloita lyhyiden tuokiokuvien ja sarjakuvien avulla. Sarjakuvista vastaavat tamperelaiset alan huippunimet: Pauli Kallio ja Tiitu Takalo.

Kaupungin aikakerrostumiin pääsee tutustumaan tamperelaisten rakastaman, vuoden 1890 kaupunkia kuvaavan pienoismallin avulla. 12-neliöisen pienoismalliin liittyy multimedia, jonka avulla kohteita pystyy tarkastelemaan eri aikakausilta.

Multimedian sadoilla valokuvilla 1860-luvulta tähän päivään luodaan kaari historiasta nykypäivään. Näyttelyssä on esillä mielenkiintoisia esineitä kaupungin historian varrelta. Tutustua voi niin pormestarin virkapukuun 1860-luvulta, Palanderin talon koristeellisiin lasi-ikkunoihin, kaupungin ensimmäisiin liikennevaloihin tai vaikka Juice Leskisen Suomi-kitaraan.

Tiukkojen historiallisten faktojen kevennykseksi näyttely esittelee tamperelaisia ilmiöitä, joita ilman Tampere ei olisi Tampere. Mustamakkara, Tappara ja Ilves, Näsinneula ja Särkänniemi, Manserock, Ransu ja TV2 ja Tampereen teatterit. Ilmiöiden parissa leikitellään hauskalla onnenpyörällä.