Tampere ennen ja nyt

Aihetta lähestytään noin 15 alueen kautta ennen ja nyt -vertauksin. Katsaus luodaan myös tulevaisuuden Tampereeseen. Muutoksen rinnalla tarkastellaan kaupungin pysyvyyttä. Näyttelyn kohteet on valittu niin, että niistä kuvastuvat monipuolisesti Tampereen rakennetun kaupunkiympäristön piirteet ja historia.

Mukana ovat ydinkeskustan keskeiset elementit: Hämeenkatu, Keskustori, Tammerkoski ja Hämeenpuisto, ja lisäksi esimerkiksi vanha teollisuusalue Tampella, Lauri Viidan ”Luojan palikkaleikiksi” kutsuma Pispala, rintamamiestaloalue Kissanmaa jäähalleineen, Tampereen ensimmäiseksi lähiöksi luonnehdittu Kaukajärvi, entinen kartanoalue Hatanpää, muodonmuutosta läpikäyvä Lielahti, Tesoma, uunituore kaupunginosa Tampereen Kansi ja paljon muuta.

Näyttely antaa tietoa nykyhetken ymmärtämiseen ja tulevaisuuden arviointiin. Tavoitteena on myös muistuttaa rakennus- ja ympäristönsuojelun merkityksestä: kerran menetettyä ei saada enää milloinkaan takaisin.

Tampere ennen ja nyt tarjoaa nostalgisen ja esteettisen elämyksen sekä mahdollisuuden lumoutua Tampereen – entisen ja nykyisen – monimuotoisesta kauneudesta.