Arkisto

Tunnetko tyypin?

Lukemalla vastaanotamme päivittäin valtavan määrän informaatiota. Kirjaimet, joilla informaatio meille välitetään, ovat syntyneet monivaiheisen työn tuloksena. Tunnetko tyypin? -näyttelyssä pääsee kurkistamaan kirjainten taakse.
1.9. — 4.10.2015

Näyttely kertoo typografian merkillisestä maailmasta. Se antaa näkökulmia sekä kirjainmuotoiluun ja kirjaintyyppien käyttöön. Näyttelyssä pääsee tutustumaan myös suomalaisiin nykypäivän kirjainmuotoilijoihin ja heidän töihinsä. Konkreettiset esimerkit osoittavat, kuinka moninaisia käyttötarpeita kirjaintyypeillä on.

Esillä on kirjaintyyppejä, joiden luettavuutta katsoja voi arvioida. Tunnistatko yrityslogon, josta on esillä vain yksi kirjain? Näyttöruudun avulla voit arvioida, miten silmälääkärin testitaulun tavallisin kirjaintyyppi vaikuttaa näkötestin tulokseen. Paranisiko tulos, jos se vaihdettaisiin toisella tapaa muotoiltuihin kirjaimiin? Näyttely on Päivälehden museon, suomalaisen kirjan museo Pukstaavin ja viestintämuseo Rupriikin yhteistuotantoa.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!