Arkisto

Vapaus viestiä? -valokuvanäyttely

Postimuseon pienoisnäyttely esittelee toimintakeskus Wärjäämön kanssa yhteistyönä toteutetun nykydokumentoinnin tuloksia. Kuvat ja haastattelut peilaavat wärjäämöläisten arkea ja heidän kokemuksiaan viestinnästä.
25.10. — 27.11.2022

Millaisia vaihtoehtoisia viestintätapoja on, kun tavalliset tavat, kuten puhe ja kirjoitus, eivät ole käytettävissä? Millaisia haasteita ja mahdollisuuksia erilaiset viestintätavat tuovat arjessa?

Postimuseon ja Wärjäämön yhteinen dokumentointi on toteutettu osana TAKO-verkoston nykydokumentointitempausta, joka järjestettiin 16.9.2022 teemalla “vapaus”. Postimuseon teema oli ”vapaus viestiä”. Vietimme Wärjäämöllä dokumentoinnin parissa yhden päivän, jonka aikana tutustuimme esimerkiksi aamukokoontumiseen, digiryhmään sekä draamaryhmän harjoituksiin.

Nykydokumentointi on museoiden termi työlle, jossa tallennetaan museoiden kokoelmiin aikamme ilmiöitä ja ajankohtaisia tapahtumia tuleville sukupolville. TAKO-verkosto on ammatillisten museoiden tallennus- ja kokoelmayhteistyöverkosto, joka koordinoi museoiden valtakunnallista tallennustyönjakoa ja edistää monipuolista kokoelmatyötä. Wärjäämö on Tampereen kaupungin kehitysvammaisille henkilöille suunnattu taiteen tekemiseen keskittyvä toimintakeskus.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!