Vuoden luontokuva 2013

Ensimmäisestä Vuoden Luontokuva -kilpailusta alkaen Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry on esitellyt kilpailussa palkitut kuvat ympäri maata kiertävänä näyttelynä, nyt 33. kerran. Vuoden 2013 kokonaisuus muodostuu 8 sarjavoittajasta, 8 kakkossijalle yltäneestä ja 24 kunniamaininnalla palkitusta kuvasta.

Näyttely sijaitsee Luonnontieteellisessä museossa

Vuoden Luontokuva 2013 on Jukka-Pekka Tikkasen käärmekuva “Elävältä nielty”.

Tuomaristo kiittää kuvaa käsittämättömän huikeaksi. Tuomaristo perustelee valintaansa mm. näin: Kaksi jalokivimäisen kaunista lajia kuvattuna täydellisen kauniisti tapahtumassa, jota vain todella harva pääsee todistamaan, saati kuvaamaan. Tämä on luontokuvausta parhaimmillaan ja kilpailun kiistaton voittaja. Näin poikkeuksellisen vahvan katsomiselämyksen edessä on turha saivarrella keskeissommitelmasta tai muusta pinnallisesta – kuva on niin vahva, että sitä katsoessa menevät kylmät väreet pitkin selkää.

Näyttelysivulla käytetty kuva: Helmipöllön katse, Markus Varevuo.

Yhdistyksen www-sivuilla sarjavoittajien kesken järjestetyn Yleisön Suosikkikuva -äänestyksen voitti Juan Carlos Claros Cruzin Kasvit-sarjaan osallistuneella tuhkelosienikuvallaan ”Uusi alku” (kuva taustalla).

Viereinen kuva: Metso, Jarmo Manninen.