Arkisto

Vuoden luontokuva 2014

Ympäri Suomea kiertävässä näyttelyssä on esillä yhteensä 40 Vuoden Luontokuva 2014 -kilpailussa menestynyttä kuvaa: sarjavoittajat, toisen palkinnon saavuttaneet ja kunniamaininnoilla palkitut.
10.6. — 16.8.2015

Vuoden Luontokuva 2014 on kotkalaisen Matti Pukin Lokkien taidelento, joka voitti myös Taidetta luonnossa -sarjan. Tuomaristo ihastui valokuvan maalauksellisuuteen. ”Kuva on värimaailmastaan ja liikkeestään huolimatta rauhallinen ja täynnä symboliikkaa.” Kuvaaja Matti Pukki kertoo ottaneensa kuvan kesäkuisena yönä karhumailla sijaitsevassa kojussa. ”Yö oli sateinen ja tuulinen, eikä karhuja liiemmin näkynyt. Aloin ajankuluksi kuvaamaan lokkeja pitkällä valotuksella liikuttaen samalla kameraa ylös ja alas.” (Kuva: Matti Pukki, kategoriassa Taidetta luonnosta.)

Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry on järjestänyt Vuoden Luontokuva -kilpailua vuodesta 1981 alkaen. Kilpailuun voi osallistua kuvilla, jotka on kuvattu maamme rajojen sisäpuolella. Kilpailu keräsi kaikkien aikojen kuvamäärän, yhteensä lähes 13 000 kuvaa. Suosituimmat sarjat olivat Linnut ja Maisemat. (Kuva: Tapio Kaisla, kategoriassa Maisemat.)

Näyttely on esillä 10.6.-16.8.2015 (Kuva: Pekka Tuuri, kategoriassa Kasvit ja sienet.)

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!