Manse Pride Vapriikissa

13.6.2024
14.00 - 19.30
Vapriikki

Sateenkaarevaa ohjelmaa kaikenikäisillä!

Vapriikki osallistuu Manse Pride -viikkoon torstaina 13.6.! Ohjelmassa Wivi Lönnin matkassa -ulkokävelykierros sekä sateenkaarava askartelupaja. Postimuseon ohjelmassa keskustellaan mm. siitä miten ”homoagendaa” on levitetty verkossa? Opastus ja paja sisältyvät pääsymaksuun, keskusteluun vapaa pääsy. Ohjelma on suunnattu kaikenikäisille. Tervetuloa!

Klo 14-16 Sateenkaareva askartelupaja
Sateenkaariliput liehumaan! Askartele itsellesi Pride-viikon kunniaksi sateenkaareva avaimenperä tai viiri! Paikka: Kokoustila Rauta.

Klo 16 Wivi Lönnin matkassa -ulkokävelykierros
Draamallisella kävelykierroksella tutustutaan yhteen maamme merkittävimpään arkkitehtiin, tamperelaiseen Wivi Lönniin. Wivi rikkoi lasikattoja urallaan ja yksityiselämässään. Millaista oli uraauurtavan naisarkkitehdin elämä 1900-luvun alussa, ja mistä Wivi sai inspiraationsa? Kierros sisältää mahdollisuuksien mukaan vierailun paloasemalla. Oppaana arkkitehtuurin helmien saloihin toimii Wivi Lönn. Kesto noin tunti.

Klo 18-19.30 Sateenkaareva Internet: ”Homorummutus”
Internet mullisti tapamme pitää yhteyttä toisiimme ja se tarjosi LGBTQIA+ -ihmisille uuden tavan rakentaa omia yhteisöjä. Homorummutus? Tämä vuonna 2014 yleistynyt sana kuvasi alun perin pilkallisesti LGBTQIA+ -oikeuksien aktiivista esiintuomista. Internet ja sosiaalinen media ovat mahdollistaneet sateenkaari-ihmisille oman, usein marginalisoidun näkökulman kertomisen. Miten ”homoagendaa” on levitetty verkossa? Voit tulla mukaan myös kuuntelemaan. Tapahtumissa muistelemme, keskustelemme ja käsittelemme yhdessä Internetin sateenkaarevaa historiaa. Vapaa pääsy. Paikka: Kohtaamispaikka Kupla.

Päivät
13.6.2024
Aika
14.00 - 19.30
Sijainti
Vapriikki
Hinta
0-15 €
Järjestäjä
Vapriikki ja Postimuseo