Posti 385-vuotta tapahtuma Vapriikissa 9.9.

Postiauto Vapriikin pihassa.

Lauantaina 9. syyskuuta Postimuseo järjestää tapahtumapäivän Postin 385-vuotisen historian kunniaksi museokeskus Vapriikissa kello 11–15. Luvassa on postiteemaista ohjelmaa kaiken ikäisille Vapriikin piha-alueella ja Postimuseon näyttelyissä.

Tapahtumassa pääsee ajelulle vanhalla postibussilla. Vapriikin pihassa voi tutustua myös Postin vanhoihin ja uusiin sähköisiin kulkupeleihin. Postimuseossa voi testata näppäryyttään lajittelijan nopeustestissä 1960-luvulta ja kokeilla voimiaan jakajan postilaukun kanssa. Päivän aikana on lisäksi mahdollisuus tutustua Postin vanhoihin työasuihin.

Postimuseon vertaisihmettelijät ovat tavattavissa koko päivän. Vertaisihmettelijän kanssa voi jutustella vapaamuotoisesti ja ihmetellä Postimuseon näyttelyiden sisältöjä. Vertaisihmettelijä on Postimuseon ystäväyhdistyksen jäsen.

Postimuseo kerää tapahtumapäivän aikana muistoja ja tarinoita nykyisiltä ja vanhoilta postilaisilta.

Ohjelma:
• Postibussi Dodge ajaa tunnin välein 15–20 minuuttia kestävän ajelun. Kyytiin pääsee klo 11, 12, 13 ja 14 Vapriikin pihasta.
• Klo 11–15 Postin uusia ja vanhoja sähköisiä jakeluvälineitä Vapriikin pihassa.
• Klo 11–15 lajittelijan nopeustesti, jakelijan postilaukun painon testaamista ja Postin vanhoja työasuja Postimuseossa.
• Klo 11–15 vertaisihmettelijät tavattavissa.
• Klo 15 yleisöopastus Viestinviejät- ja Paketoidut unelmat -näyttelyyn.
Bussiajelu ja piha-alueen ohjelma on maksutonta. Muu ohjelma sisältyy Vapriikin pääsylipun hintaan. Postilaisille on vapaa pääsy henkilökortilla.