Näyttelyt

Päänäyttelymme kurkistaa Pirkanmaan luonnon monimuotoisuuteen


Näyttelyssä voit kokea eri vuodenajat, käydä kauniissa luonnonympäristöissä ja käyttää aistejasi aivan kuin olisit ulkona luonnossa. Näyttelystämme saat lisätietoa lähiympäristöstä ja vinkkejä mielenkiintoisista luontokohteista. Aistihavaintojen lisäksi voit parantaa tai testata luontotietämystäsi lukuisilla yleisötietokoneilla ja peleillä tai vaikka levähtää puunrungolla vanhassa metsässä.

Mitä ääniä kuuluu kesäyössä? Mitä tapahtuu Pyhäjärven pinnan alla? Miltä tuoksuu kataja tai miltä tuntuu jäniksen turkki? Miten eläimet ovat sopeutuneet eri vuodenaikoihin?

Luonnontieteelliseen museoon voi varata myös opastettuja kierroksia.

Näyttelyyn liittyvät tehtävälomakkeet koulu- ja harrastusryhmille löytyvät täältä.

Vapriikissa on myös vaihtuvia luotoaiheisia näyttelyitä ja monipuolisia tapahtumia. Vuonna 2023 esillä ovat Vuoden Luontokuvat 2022 -kiertonäyttely (7.2.–2.4.2023). Lisätietoa tapahtumista täältä.

Ilvesmetsän Aarre -pakopeli kouluryhmille

Ympäristökasvatuksellinen Ilvesmetsän Aarre -pakohuonepeli on elämyksiä tarjoava ja ongelmanratkaisukykyä kehittävä viihteellinen ryhmätyöpeli. Pakopelissä oppilasryhmän on selviydyttävä puolen tunnin aikana ulos pelihuoneesta ratkaisemalla sinne piilotettuja hauskoja ja opettavaisia pulmia.

Pakohuonepeli on pedagoginen – se kannustaa luovaan ongelmanratkaisuun, keskusteluun, havainnointiin ja ryhmätyöhön. Ryhmätyössä erilaisten oppijoiden vahvuudet tulevat esiin. Peli voi lievittää ympäristö- ja ilmastoahdistusta, sillä se kannustaan toimimaan – ja pienet onnistumiset kannustavat! Pakohuonepelin toteutuksessa on huomioitu kestävän kehityksen periaatteet, ja sen rakentamisessa on käytetty mahdollisimman paljon kierrätysmateriaalia Vapriikin aiemmista näyttelyistä.

Pakopeli soveltuu oppilaille 5-luokasta ylöspäin. Pelivierailun kesto on 2h. Ryhmäkokorajoitus 24 oppilasta ja kaksi aikuista. Peli on pelattavissa ti-pe klo 10-12 ja 12.30-14.30. Erityistoiveista, kuten aikataulumuutoksista, voi kysyä erikseen.

Varausohjeet pakohuoneen koululaispeleihin täällä.

Pakopelin astetta haastavampi peli sopii myös aikuisille ja perheille, lue lisää pakopeleistä muille ryhmille täältä.

Tervetuloa tutustumaan!

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!