Näyttelyt

Päänäyttelymme kurkistaa Pirkanmaan luonnon monimuotoisuuteen


Näyttelyssä voit kokea eri vuodenajat, käydä kauniissa luonnonympäristöissä ja käyttää aistejasi aivan kuin olisit ulkona luonnossa. Näyttelystämme saat lisätietoa lähiympäristöstä ja vinkkejä mielenkiintoisista luontokohteista. Aistihavaintojen lisäksi voit parantaa tai testata luontotietämystäsi lukuisilla yleisötietokoneilla ja peleillä tai vaikka levähtää puunrungolla vanhassa metsässä.

Mitä ääniä kuuluu kesäyössä?
Mitä tapahtuu Pyhäjärven pinnan alla?
Miltä tuoksuu kataja tai miltä tuntuu jäniksen turkki?
Miten eläimet ovat sopeutuneet eri vuodenaikoihin?

Aistihavaintojen lisäksi voit parantaa tai testata luontotietämystäsi lukuisilla yleisötietokoneilla ja peleillä tai vaikka levähtää puunrungolla vanhassa metsässä.

Luonnontieteelliseen museoon voi varata myös opastettuja kierroksia. Lisätiedot ja varaukset löytyvät osoitteesta https://www.vapriikki.fi/opastukset/.

Näyttelyyn liittyvät tehtävälomakkeet koulu- ja harrastusryhmille löytyvät osoitteesta http://vapriikki.fi/koulut-ja-perheet/tehtavat/

Vaihtuvat luontoaiheiset näyttelyt

Vapriikissa on myös vaihtuvia luotoaiheisia näyttelyitä ja monipuolisia tapahtumia. Vuonna 2022 esillä on Apinat -kädellisten tarina -näyttely (25.2.–23.10.). Ympäristökasvatuksellinen pakopeli Ilvesmetsän Aarre (Vapriikin Galleria 4.10.-30.7.2023) sopii koululuokille, perheille ja muille porukoille. Peli vie museokävijät metsään, jonka kohtalo on vaakalaudalla. Peli on varattava etukäteen. Lue lisää täältä.

Lisätietoa Vapriikin ajankohtaisista tapahtumista täältä.

Tervetuloa tutustumaan!

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!