Tampereen museoiden kokoelmakeskus

Kokoelmakeskuksessa säilytetään Tampereen historiallisten museoiden esinekokoelmia.

Tampereen museoiden esineet on keskitetty vuonna 2012 käyttöön otettuun Kokoelmakeskukseen. Peruskorjatussa teollisuuskiinteistössä on säilytystilat noin 400 000 esineelle ja työtilat kokoelmista huolehtiville museotyöntekijöille. Pinta-alaa kiinteistössä on yli 12 000 m².

Kokoelmakeskuksen tilat on suunniteltu niin, että materiaalit säilyvät mahdollisimman pitkään. Kiinteistössä on siksi runsaasti erilaisia olosuhdesäädeltyjä tiloja. Kalusteet ja niiden materiaalit on valittu niin, että materiaalivalinta tukee museoesineiden pitkäaikaista säilymistä.

Kokoelmakeskuksessa säilytetään perinteikkäiden tamperelaisten museoiden kokoelmia: mm. Hämeen museon laajat kokoelmat, Tampereen teknillisen museon koneet ja laitteet, Koulumuseon aineisto ja Luonnontieteellisen museon selkärankaiskokoelma ovat saaneet materiaalien mukaiset säilytystilat.

Kokoelmakeskus sijaitsee Tampereella, Ruskon teollisuusalueella. Kaupungin keskustasta on matkaa Kokoelmakeskukseen noin 12 km. Kokoelmakeskuksessa tehtävään museotyöhön on mahdollista tutustua etukäteisvarauksesta.