Kiven voima

Tampereen Kivimuseo juhlii kymmenettä vuottaan Vapriikissa! Sen kunniaksi Vapriikin ensimmäisen kerroksen päänäyttelytilaan avautuu huhtikuussa kaikille kivifaneille suunnattu Kivimuseon teemanäyttely Kiven voima. Se esittelee näyttävästi kivien ja mineraalien ihmeellistä maailmaa ja satoja kivimaailman aarteita kaikkialta ympäri planeettaamme, ja vähän avaruudestakin.

Kivimuseon kokoelma on Suomen suurin, näyttävin ja värikkäin yksityishenkilön keräämä kivikokoelma. Uudessa näyttelyssä esillä ovat kaikki Vapriikin kivikokoelmien helmet ja kaikki erikoisimmat kivet Suomen suurimmista puufossiileista ja ametistikoteloista aitoihin timantteihin ja muihin jalokiviin, safiirista smaragdiin, obsidiaanista häränsilmään ja pehmeistä okeniiteista myrkyllisiin krokoiitteihin. Monet kivistä eivät ole olleet esillä Vapriikissa aiemmin.

Näyttelyssä voit myös tutustua siihen, miten kivet ovat syntyneet ja kuinka vanhoja ne ovat. Elottomien kivien lisäksi joukossa on eloperäisiä, nimittäin satoja miljoonia vuosia vanhoja fossiileita, kasveista, meri- ja maaeläimistä, myös dinosauruksista, sekä nelimetrinen Allosaurus- ja parimetrinen Mosasaurus-fossiilijäljitelmä. Muita näyttelyn helmiä ovat muun muassa yli 400-iloinen tunisialainen hiekkaruusu ja 100-kiloinen meteoriitti Argentiinasta. Kiven voima -näyttelyssä pääset myös sisälle brasilialaiseen ametistiluolaan ja koskettamaan erilaisia kiviä pyriitistä laavakiviin ja fossiileihin. Lisäksi saat tietää, miten kiviä voi harrastaa?

Näyttely on suunnattu koko perheelle ja erityisesti kaikille aarteiden ystäville. Mikä on sinun suosikkikivesi?