Olipa kerran -näyttely päättyy

Suosittu Olipa kerran, tarina satujen synnystä -näyttely päättyy Vapriikissa 10.3. Viron kansallismuseon tuottama näyttely kertoo saduista, sankareista ja sankarittarista. Esillä ovat tutut ja tuntemattomat sadut Euroopasta ja muualta seitsemän maan ja meren takaa. Vielä ehtii retkelle satumetsään!

Vapriikin satunäyttely siivitti museon ennätysvuoteen 2023 yli 225 000 kävijällä. Satujen maailma houkutti etenkin lapsiperheitä museoon. Elämyksellinen näyttely on muokattu suomalaiseen satuperinteeseen sopivaksi. Yhteistyöryhmään on kuulunut elokuvaohjaajia, folkloristeja, kirjallisuuden tutkijoita, animaattoreita ja kuvittajia. Näyttely on saanut kiitosta kaikenikäisiltä museokävijöiltä.  

Vapriikin päänäyttelytilaan avautuu seuraavaksi Kiven voima -näyttely 26.4. Se esittelee kivien ja mineraalien mielenkiintoista maailmaa sekä Vapriikin kivikokoelman helmiä. Näyttely tarjoaa kivenkovaa tietoa sekä visuaalisia elämyksiä. Omat osastonsa saavat mm. fossiilit, ametistit ja jalokivet. Myös nuorimmat museokävijät huomioidaan – aihe sopii koko perheelle.