Juhlat Vapriikissa

kolme pientä tyttöä värikkäissä asuissa seisovat pöydän takana. Pöydällä herkkuja.

Lapsille

Lastenjuhlat Vapriikin näyttelyissä

Tule viettämään hauskoja synttäreitä Vapriikkiin! Juhlapakettiimme kuuluu yli 5-vuotiaille suunnattuja näyttelyopastuksia ja kädentaitopajoja. Elämyksellisen kierroksen ja hauskan pajan jälkeen maistuvat herkut ravintola Valssissa.

Lastenjuhlien perushinta ilman tarjoilua on 90 € (45 min) sisältäen opastetun kierroksen valittuun näyttelyyn ja kierrokselle osallistuvien lasten ja vanhempien pääsyliput. Juhliin voi osallistua enintään 12 lasta, päivänsankari mukaan luettuna.

Kierrokseen voi yhdistää kädentaitopajan (60 min), jossa askarrellaan yhdessä oppaan kanssa. Opastus ja paja maksavat yhteensä 150 € sisältäen kaikkien osallistujien pääsyliput sekä pajan materiaalit. Musti-kerhon jäsenet saavat hinnasta -10% alennuksen (ei koske tarjoilua). Pajat soveltuvat yli 5-vuotiaille, alle 5-vuotiaat vain vanhempansa seurassa. Opastetulle kierrokselle voivat osallistua maksutta kaikki halukkaat vanhemmat. Pajaosuuteen pyydämme mukaan avuksi kahta vanhempaa.

Kaksi pientä poikaa raidallisisissa puseroissa pöydän takana. Pöydällä serpentiiniä ja herkkuja.

Synttäritarjoilut Valssissa 2024

Lapset 11 v. asti

1. Mehua, jäävettä, popcornia, keksilajitelma ja irtokarkkeja 9,50€/henkilö

2. Limsaa, jäävettä, popcornia, irtokarkkeja ja munkkirinkilä 12€/hlö

3. Limsaa, jäävettä, popcornia, irtokarkkeja ja jäätelöä 13,50€/hlö

Aikuiset ja nuoret yli 11 v.

1. Limsaa, jäävettä, popcornia, irtokarkkeja ja jäätelöä 16€/henkilö

2. Limsaa, jäävettä, popcornia, irtokarkkeja, keksilajitelma ja täytekakku 19€/henkilö

Aikaa ravintolassa herkutteluun kannattaa varata 30–60 min. Lopullinen henkilömäärä ja mahdolliset erityisruokavaliot ilmoitettava viimeistään viikkoa ennen varausta. Huomioittehan, että tuotteet saattavat sisältää pähkinää ja ovat vähintään vähälaktoosisia.
Laskutamme tarjoilut vahvistetun henkilömäärän mukaan. Myöhässä peruutetuista (viikkoa ennen varausta) tai kokonaan peruuttamatta jääneistä varauksista perimme juhlista koituvat kulut täysimääräisinä.

Varaa synttärit

Kierroksia järjestetään museon aukioloaikoina, ti-su 10–18. Juhlien tulee alkaa viimeistään klo 15.30.

Kesto: Opastus 45 min, paja 60 min, herkuttelut 45 min = 2,5 tuntia

Hinta: Opastus 90 euroa (enintään 12 lasta sekä heidän vanhempansa). Opastus ja paja 150 euroa (enintään 12 lasta sekä heidän vanhempansa)

Musti-kerhon jäsenet saavat hinnasta -10 % alennuksen (ei koske tarjoiluita).

Kierrokset ja pajat

Verkot tötterölle Jääkiekkomuseossa

Vapriikissa sijaitseva Jääkiekkomuseo sopii kaikille joukkueurheilusta innostuneille. Opas kertoo jännittäviä tarinoita jääkiekon maailmasta, ja vitriineissä voi ihastella sellaisia aarteita kuin Kanada-malja ja MM-pokaalit vuosilta 1995, 2011 ja 2019! Lätkäsimulaattorilla voi koetella omia maalintekotaitojaan. Muistoksi osallistujat saavat omat Jääkiekkomuseo-mitalit. Kierros sopii yli 7-vuotiaille.

Yhdistä kierros Jääkiekkomuseossa johonkin näistä pajoista:

HAMAHELMIPAJA
Pajassa tehdään jääkiekkoaiheisia rintakoruja, avaimenperiä ja magneetteja hamahelmistä. Kokoa hamahelmistä vaikka mitali-rintakoru, Tappara-avaimenperä tai Ilves-magneetti! Mitä joukkuetta sinä kannatat? Paja sopii yli 7-vuotiaille.

MAGNEETTIPAJA
Pajassa askarrellaan jääkiekkoaiheinen magneetti. Koristaako magneettiasi jääkiekkomaila, itse suunnittelemasi kypärä vai lempijoukkueesi logo? Paja sopii yli 7-vuotiaille.

VIHKOPAJA
Pajassa tehdään kartongista synttäreiden teeman mukainen vihko, johon voi kerätä muistoja, piirtää tai liimata kuvia tai kirjoittaa vaikkapa päiväkirjaa. Jääkiekkofanit voivat kerätä koristeltuun vihkoonsa vaikkapa nimikirjoituksia. Paja sopii yli 7-vuotiaille

Merkillisiä viestejä Postimuseossa

Postimuseon Viestinviejät-näyttelyssä tutustutaan postin ja postimerkkien merkilliseen maailmaan! Miltä näyttää Suomen ensimmäinen postimerkki? Millaisia merkkejä on julkaistu päivänsankarin syntymävuonna? Tutustutaan postimerkkien kuva-aiheisiin ja tutkitaan erimaalaisia merkkejä. Kierros sopii yli 5-vuotiaille.

Yhdistä kierros kangaskassipajaan:

KANGASKASSIPAJA
Pajassa liotetaan postimerkkejä ja kiinnitetään ne kangaskassiin. Keräile ja kiinnitä kassiin vaikkapa erikoisia ulkomaalaisia postimerkkejä tai valikoi kassin koristukseksi vaikka rakennus-, menopeli- tai luontoaiheisia postimerkkejä! Paja sopii yli 5-vuotiaille.

Pelaamisen riemua Suomen pelimuseossa

Tunnetko jo Afrikan tähden, matopelin ja Angry Birdsit? Nämä ja monta muuta hauskaa peliä tulevat tutuiksi Pelimuseon synttärikierroksella, kun sukellamme yhdessä suomalaisten pelien historiaan. Kierros sopii yli 5-vuotiaille.

Yhdistä kierros Pelimuseossa johonkin näistä pajoista:

HAMAHELMIPAJA
Pajassa tehdään peliaiheisia rintakoruja, avaimenperiä ja magneetteja hamahelmistä. Kokoa hamahelmistä vaikka pleikkariohjaimen tai nopan muotoinen avaimenperä, Minecraft-rintakoru tai Pokémon-magneetti! Paja sopii yli 7-vuotiaille.

SORMINUKKEPAJA
Pajassa tehdään pelihahmoin koristeltuja sorminukkeja huopakankaasta. Löytyykö sinun sorminukestasi Angry Birdsin possu, Pikachu vai Super-Mario? Paja sopii yli 5-vuotiaille.

Eläimellinen seikkailukierros luonnontieteelliseen museoon

Luonnontieteellisessä museossa tutustutaan Pirkanmaan luontoon, eläimiin ja kasveihin. Synttärivieraat voivat sukeltaa Tammerkoski-tunneliin, arvuutella eläinten jälkiä ja tervehtiä mahtavaa Hiski-hirveä. Kierros sopii yli 5-vuotiaille.

Yhdistä kierros Luonnontieteellisessä museossa johonkin näistä pajoista:

HAMAHELMIPAJA
Pajassa tehdään luontoaiheisia rintakoruja, avaimenperiä ja magneetteja hamahelmistä. Kokoa vaikka hurja susi, kaunis kukka tai vehreä puu! Paja sopii yli 7-vuotiaille.

MAGNEETTIPAJA
Työpajassa askarrellaan synttäreiden teeman mukainen magneetti. Koristaisiko magneettiasi pehmoinen nallekarhu tai kimalteleva perhonen, vihainen Angry Bird vai kenties suosikkijääkiekkoilijasi? Vain mielikuvitus on rajana! Paja sopii yli 5-vuotiaille.

SORMINUKKEPAJA
Pajassa tehdään eläinhahmoin koristeltuja sorminukkeja huopakankaasta. Löytyykö sinun sorminukestasi nallekarhu, pehmoinen kissa vai iloinen sammakko? Paja sopii yli 5-vuotiaille.

VIHKOPAJA
Työpajassa tehdään kartongista synttäreiden teeman mukainen vihko, johon voi kerätä muistoja, piirtää tai liimata kuvia tai kirjoittaa vaikkapa päiväkirjaa. Luonnonystävät voivat askarrella oman bongauslehtiönsä ja jääkiekkofanit voivat kerätä koristeltuun vihkoonsa vaikkapa nimikirjoituksia. Paja sopii yli 5-vuotiaille.

Olipa kerran… satujen taikaa

Olipa kerran- näyttelyssä seikkaillaan oppaan kanssa satujen ihmeelliseen maailmaan! Millaiset eläimet saduissa esiintyvät? Tunnistatko sadut satujen aarreaitasta? Uskallatko kohdata lohikäärmeen? Kierros sopii yli 7-vuotiaille.

Yhdistä kierros Olipa kerran- näyttelyssä johonkin seuraavista pajoista:

Vihkopaja: Pajassa tehdään kartongista synttäreiden teeman mukainen vihko, johon voi kerätä muistoja, piirtää tai liimata kuvia tai kirjoittaa vaikkapa päiväkirjaa – tai satuja!

Timanttipaja: Pajassa askarrellaan timanttikoristeinen ranneke, joka voi olla säihkyvä rannekoru, leikkisä älykello tai vaikka metallinhohtoinen supervoimien lähde!

Sorminukkepaja: Pajassa tehdään eläinhahmoin koristeltuja sorminukkeja huopakankaasta. Löytyykö sinun sorminukestasi satujen kettu, sammakko vai jänis?

Kruunupaja: Satujen prinssit ja prinsessat tarvitsevat kruunun! Millaisen sinä askartelet?

Aikuisille

Juhlat aikuisille

Oletko järjestämässä synttäreitä, polttareita tai pikkujouluja ja etsit erilaista juhlapaikkaa? Voit nyt tilata Vapriikista juhlat myös aikuisille! Valitse ryhmällesi sopiva näyttelyopastus ja/tai paja ja kysy tarjous. Hinta määräytyy ryhmän koon ja toivomusten mukaan. Museoravintola Valssista voit myös tilata juhlaan sopivat tarjoilut!

Varausohjeet