Varausohjeet

Opastusvarauksen voi tehdä arkisin ma-pe klo 8-16.
Sähköpostilla: vapriikki@tampere.fi
Soittamalla: 03 5656 6966

Opas seisoo kuvan keskiössä ja esittelee näyttelyä, taustalla ja edessä ihmisiä kuuntelemassa.

Opastusta varattaessa tulee ilmoittaa seuraavat tiedot

- Toivottu museokäynnin päivämäärä ja kellonaika
- Varattava opastus (esim. koululaisopastus, näyttelyopastus, yleisopastus jne.) tai varattavat lastenjuhlat
- Opastettava(t) näyttely(t)
- Ryhmän koko
- Varaajan nimi ja yhteystiedot

Opastusta varattaessa voi esittää myös erityistoiveita koskien opastusta. Myös muut ryhmän erityistarpeet on hyvä ilmoittaa varaamisen yhteydessä. Varaus tulee tehdä ja vahvistaa viimeistään viikkoa ennen toivottua opastusajankohtaa. Peruutus tulee tehdä viimeistään opastusta edeltävänä päivänä. Peruuttamatta jääneistä varauksista perimme täyden opastusmaksun.

Opastuksen voi maksaa Vapriikin lippukassalle museoon tullessa. Maksuvälineinä käyvät käteinen, yleisimmät maksu- ja luottokortit (myös Visa Electron), matkatoimistoilla myös voucher. Yksityishenkilöitä sekä yrityksiä ja yhteisöjä, joilla on Y-tunnus, voidaan myös laskuttaa jälkikäteen. Laskutusosoite (tai OVT-tunnus), viitteeseen tuleva varaajan nimi ja Y-tunnus (yksityishenkilöillä sosiaaliturvatunnus) ilmoitetaan varauksen yhteydessä. Lasku tulee varauksessa ilmoitettuun osoitteeseen jälkikäteen. Opastusten laskutuslisä on 5 €.

Viisi lasta rivissä, edessä pöytä jolla herkkuja.

Lastenjuhlien varaaminen

Lastenjuhlien varaus tulee tehdä hyvissä ajoin ja vahvistaa viimeistään viikkoa ennen juhlien ajankohtaa. Varauksen vahvistamiseen tarvitaan seuraavat tiedot:

- Lastenjuhlien ajankohta (päivämäärä ja kellonaika)
- Päivänsankarin nimi ja ikä
- Lastenjuhliin osallistuvien lasten lukumäärä (enintään 12 lasta, sis. päivänsankarin)
- Valittu näyttely
- Mahdollinen työpaja
- Tieto lastenjuhlien tarjoiluista: ravintola Valssin tarjoiluvaihtoehto tai tieto omista tarjoiluista
- Valssin tarjoilut: tieto mahdollisista erityisruokavalioista ja allergioista
- varaajan puhelinnumero ja sähköpostiosoite

Lastenjuhlien varauksen voi peruuttaa maksutta kolme päivää ennen juhlien ajankohtaa. Peruutukset tulee tehdä sähköpostilla vapriikki@tampere.fi tai puhelimitse, 03 5656 6966. Myöhässä peruutetuista tai kokonaan peruuttamatta jääneistä lastenjuhlavarauksista perimme lastenjuhlista koituvat kulut täysimääräisinä.

Lastenjuhlia varattaessa voi esittää myös erityistoiveita koskien lastenjuhlia. Myös muut ryhmän erityistarpeet on hyvä ilmoittaa varaamisen yhteydessä.

Opas seisoo näyttelyn edustalla rooliasussa. Takana ihmisiä menossa näyttelyyn.

Muita opastuksiin liittyviä ohjeita

Yleisöopastukset ovat avoimia kaikille yksittäisille kävijöille (ei ryhmille), tilatut opastukset puolestaan vain opastuksen varanneille. Annathan siis tilatun opastuksen varanneille ryhmille opastusrauhan.

Ryhmän kannattaa saapua museoon hyvissä ajoin, sillä opastus alkaa sovittuna ajankohtana. Opas noutaa ryhmän Vapriikin infopisteen edestä, ellei muusta ole sovittu.

Koululaisryhmän tulosta pyydetään ilmoittamaan etukäteen Vapriikin infoon puhelimitse tai sähköpostitse myös silloin, kun ryhmällä ei ole varattua opastuskierrosta.

Vapriikissa työskentelee joukko museon omia, ammattitaitoisia oppaita, jotka vastaavat opastustyöstä. Käytäthän siis museon omia oppaita: ryhmien itsenäinen näyttelyopastaminen ei ole sallittua tiloissamme. Poikkeuksena tähän ovat koululaisryhmät, jotka tulevat näyttelyyn opettajansa johdolla.

Koska Vapriikki on kooltaan suuri museo lukuisine perus- ja erikoisnäyttelyineen, suosittelemme että opastuksen lisäksi ryhmälle jätetään omaa aikaa muihin näyttelyihin tutustumista varten vähintään 1 tunti.