Ryhmäopastukset

Tilaa ryhmällesi opastus!

Opastusvarauksen voi tehdä arkisin ma-pe klo 8-16.
Sähköpostilla: vapriikki@tampere.fi
Soittamalla: 03 5656 6966

Opas esittelee pokaaleja Jääkiekkomuseossa. Etualalla yleisöä kuuntelemassa.

Näyttelyopastus

Näyttelyopastuksessa tutustutaan valittuun näyttelyyn oppaan johdolla. Yhteen näyttelyyn perehtymällä saa kattavan tietopaketin sen aihepiiristä. Opastusta ei voi varata pienoisnäyttelyyn.

Kesto: noin 45-60 min
Ryhmäkoko: enintään 30 henkilöä. Kohderyhmä: mukautettavissa
Opastuskielet: suomi, englanti. Ranska, ruotsi ja venäjä mahdollisuuksien mukaan.
Hinta: arkisin 80 €, viikonloppuisin 90 €

Varausohjeet
Punatiilinen pitkänmallinen rakennus, jonka seinät täynnä ikkunoita. Rakennuksen sivulla kulkee koski.

Yleisopastus

Yleisopastuksella saa kattavan käsityksen paitsi Vapriikin näyttelytarjonnasta myös Tampereesta, tamperelaisesta osaamisesta ja muista Tampereeseen liittyvistä ilmiöistä: kierroksella kierretään läpi ja tutustutaan lyhyesti kaikkiin Vapriikin näyttelyihin (myös erikoisnäyttelyihin). Nopeatempoinen näyttelykierros kestää ryhmän etenemisestä riippuen noin kaksi tuntia. Yleisopastuksella kerrotaan myös Vapriikin rakennuksen historiasta ja nykykäytöstä.

Kesto: 1,5-2h ryhmän etenemisestä riippuen
Ryhmäkoko: enintään 30 henkilöä. Kohderyhmä: mukautettavissa
Opastuskielet: suomi, englanti, muut kielet mahdollisuuksien mukaan
Hinta: arkisin 120 €, viikonloppuisin 130 €

Varausohjeet
Vapriikin tutkijat seisovat luonnontieteellisessä museossa. Nainen on pukeutunut vaaleanpunaiseen t-paitaan ja pitelee käsissä kiviä. Miehellä on kainalossa täytetty pehmolelu ja täytetty lintu. Molemmat hymyilevät kameralle.

Asiantuntijaopastus

Asiantuntijaopastuksella tutustutaan syvällisesti valittuun näyttelyyn ja sen teemoihin Vapriikissa työskentelevän tutkijan tai amanuenssin johdolla. Asiantuntijaopastuksella perehdytään ajan puitteissa myös enemmän museon kokoelmiin, näyttelyn laatimis- ja rakentamisprosessiin yms. erityisaiheisiin (myös sopimuksen mukaan). Huom. Asiantuntijaopastus on varattava vähintään 30 päivää ennen opastusta, jotta sen toteutuminen voidaan taata.

Kesto: 1–2h, näyttelystä riippuen (myös sopimuksen mukaan)
Ryhmäkoko: enintään 30 henkilöä. Kohderyhmä: mukautettavissa
Opastuskielet: suomi, englanti
Hinta: vain arkisin 150 €

Varausohjeet
Neljä iäkästä naista näyttelytilassa, edessä opas esittelemässä tekstiileitä.

Luotsin kanssa museoon – Vapriikin kulttuurikuntoiluraitti

Vapriikin kulttuurikuntoiluraitti yhdistää liikunnan ja kulttuurista nauttimisen. Raitilla noustaan 100 porrasta sekä pysähdytään jumppaamaan viidessä eri pisteessä vahvistaen lihaskuntoa, tasapainoa ja liikkuvuutta. Liikunnan ohessa pääsee kiertämään Vapriikin historiallista rakennusta ja samalla näkemään parhaita paloja näyttelyistä, maisemista ja tehdasajan miljööstä. Tampereen kaupungin kouluttamat kulttuuri- ja liikuntaluotsit ovat suunnitelleet raitin yhdessä kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen ammattilaisten kanssa.

Luotsauspyynnöt raitille tapahtuvat luotsivarauksen kautta maanantaisin ja torstaisin klo 10-12. (040 806 3910 ja sähköpostilla luotsivaraus@tampere.fi) Raitin voi kulkea myös itsenäisesti Action Track -mobiilisovelluksen avulla.

Kesto: n. 1h
Ryhmäkoko: enintään 5 henkilöä.
Opastuskielet: suomi.
Hinta: Maksuton

Tutustu luotsitoimintaan