Kuva-arkisto

PIKU eli Pirkanmaan kuvakööri

PIKU eli Pirkanmaan Kuvakööri on Vapriikin kuva-arkiston vapaaehtoisryhmä, joka tallentaa valokuvaamalla Pirkanmaata ja omaa kotiseutua yhdessä sovittujen teemojen näkökulmasta. PIKU-toiminta käynnistyy vuosittain vaihtuvassa Pirkanmaan kunnassa, josta kutsumme vapaaehtoisia mukaan valokuvaamaan.

MITÄ SINÄ HALUAISIT TALLENTAA MUSEOON?
Pidätkö valokuvaamisesta? Oletko kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta? Seuraatko kotiseutusi, ympäristösi tai mökkikuntasi elämää? PIKU-vapaaehtoisryhmässä yhdistyy valokuvaus sekä kiinnostus kotiseutuun, kulttuuriperintöön ja museotyöhön. Voit kuvata itsellesi tärkeitä paikkoja, parhaita paloja paikkakunnaltasi tai myös kotiseutusi kammottavimpia paikkoja. Mikä vain puhuttelee sinua ja kuuluu mielestäsi museon kokoelmiin.

PIKU KÄYTÄNNÖSSÄ:
Valokuvaamista voi tehdä esimerkiksi digikameralla, pokkarilla, järjestelmäkameralla, puhelimella tai tabletilla. Pääasia ei ole laite, vaan itse valokuva. Valokuvausta tehdään PIKU:ssa yhdellä paikkakunnalla vuoden ajan. Toimintavuosi koostuu yhdessä sovituista kuvausteemoista, yhteisistä tapaamisista sekä kuvien liittämisestä Vapriikin kuva-arkiston kokoelmiin. Tapaamisten välillä valokuvausta tehdään itsenäisesti omalla aikataululla. Mukaan mahtuu vuosittain 10 osallistujaa.

Tule kuulemaan lisää PIKU:n infotapahtumaan!

Aika: ti 6.6.2023 klo 18, paikka: Vinhan kirjakauppa (Ruovedentie 15, 34600 Ruovesi)

Ohjelmassa Vapriikin kuva-arkiston esittäytyminen, PIKU-toiminnan esittelyä sekä vanhoja valokuvia Ruovedeltä

Yhteystiedot:
Essi Manner
Tutkija, Vapriikin kuva-arkisto
essi.manner@tampere.fi
040 836 8629

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!