Pirkanmaan Kuvakööri

PIKU eli Pirkanmaan Kuvakööri on Vapriikin kuva-arkiston vapaaehtoisryhmä, joka tallentaa valokuvaamalla Pirkanmaata ja omaa kotiseutua yhdessä sovittujen teemojen näkökulmasta. PIKU-toiminta käynnistyy vuosittain vaihtuvassa Pirkanmaan kunnassa, josta kutsumme vapaaehtoisia mukaan valokuvaamaan.

Mitä haluaisit tallentaa museoon?

Pidätkö valokuvaamisesta? Oletko kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta? Seuraatko kotiseutusi, ympäristösi tai mökkikuntasi elämää? PIKU-vapaaehtoisryhmässä yhdistyy valokuvaus sekä kiinnostus kotiseutuun, kulttuuriperintöön ja museotyöhön. Voit kuvata itsellesi tärkeitä paikkoja, parhaita paloja paikkakunnaltasi tai myös kotiseutusi kammottavimpia paikkoja. Mikä vain puhuttelee sinua ja kuuluu mielestäsi museon kokoelmiin.

PIKU käytännössä

Valokuvaamista voi tehdä esimerkiksi digikameralla, pokkarilla, järjestelmäkameralla, puhelimella tai tabletilla. Pääasia ei ole laite, vaan itse valokuva. Valokuvausta tehdään PIKU:ssa yhdellä paikkakunnalla vuoden ajan. Toimintavuosi koostuu yhdessä sovituista kuvausteemoista, yhteisistä tapaamisista sekä kuvien liittämisestä Vapriikin kuva-arkiston kokoelmiin. Tapaamisten välillä valokuvausta tehdään itsenäisesti omalla aikataululla.

Kesäkuussa 2023 PIKU käynnistyi Ruovedellä

PIKUasioissa ota yhteyttä: